Festa Major Vandellòs 2021

Alfons García

Alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Benvolguts veïns i veïnes.

Un altre cop s’acaba l’estiu i ens trobem a les portes de la celebració de la Festa Major de Vandellòs.

Encara que aquest petit comentari pugui semblar normal, aquesta celebració no ho és tant, atès tot el que hem passat en els darrers mesos on, com recordareu, l’any passat no es van poder celebrar trobades populars i només alguns pocs actes testimonials per tal que no es perdessin les tradicions més arrelades.

Enguany, ens trobem en una situació millor després de tot el patiment que ha suposat la incidència de la pandèmia i amb les restriccions que ens marquen les autoritats sanitàries tindrem l’oportunitat de retrobar-nos d’una forma més normalitzada, tot i salvant les degudes precaucions.

Des d’aquest presentació, vull agrair a les diferents entitats del poble la seva col·laboració i la seva voluntat per recuperar l’esperit festiu i portar a terme els actes que ens acostin de la millor manera a la situació festiva prèvia a la crisi sanitària. La pregonera de la Festa Major és la Margarita Domènec. Es tracta d’una persona que no necessita presentació entre vosaltres, però sí us voldria dir que estem molt contents que hagi acceptat aquest reconeixement, perquè la seva trajectòria entre la societat del poble així ho avala. La seva voluntat i laboriositat continuada per recordar i recuperar els costums ancestrals, les imatges, la iconografia de les situacions i, sobretot, les vivències de les persones del poble que ha mostrat en les seves exposicions han servit per promoure i estimular les vivències del passat, però sobretot per aprofundir en els trets més identificatius de Vandellòs.

Només em resta desitjar-vos a tots una molt bona Festa Major de Sant Cosme i Sant Damià i que ho celebrem des de la responsabilitat individual i col·lectiva. Bones Festes!

Alfons Garcia

Rosa Saladié Espelta

Presidenta del CCERV

Un any més ha arribat la Festa Major de Vandellòs, en honor a Sant Cosme i Sant Damià, punt de trobada de tots els vandellosencs i vandellosenques.

L’Any passat degut a la pandèmia pocs actes vam poder celebrar, segur que tots ho recordem i ho recordarem.

Enguany comencem a veure una mica de llum, encara que amb moltes precaucions i limitacions. Així doncs, podem retrobar-nos amb un programa semblant al dels altres anys, però afectat per les restriccions sanitàries de la Covid 19.

Les Juntes de totes les Entitats que hi participem juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament hem intentat organitzar  una festa per a totes les edats. La majoria dels actes es realitzaran en espais oberts i aforament limitat, a la plaça Doctors Gil-Vernet, al Camp de futbol i també al Pavelló Municipal i  sempre seguint les mesures de seguretat vigents.

Diuen que els carrers d’un poble estan vius quan hi ha música, color i festa, i nosaltres,  la Junta del CCERV, us animem  a que engalaneu els vostres balcons i finestres! Volem felicitar a la pregonera d’aquest any, la nostra veïna, la senyora Margarita Domènech Margalef, una dona autodidacta que cada any ens sorprèn amb les seves exposicions. També conserva estris de la llar i del camp, exposats amb molta sensibilitat, on no hi falten detalls. Tot un tresor a mostrar a les futures generacions.

La Junta del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu  de Vandellòs, ús desitgem MOLTA SALUT I MOLT BONA FESTA MAJOR A TOTHOM!

Rosa Saladié Espelta

Presidenta del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs   

Margarita Domènech Margalef

Pregonera de la Festa

Estimats veïns i veïnes,

Aquesta any, amb la vacunació ja molt avançada, a Vandellòs podrem tornar a celebrar la Festa Major i mai com ara ha estat tant encertada rendir homenatge a tots aquells que ens han ajudat i ajuden durant aquest mesos en el difícil treball de fer front a la pandèmia… a Vandellòs ho farem precisament sota la guia dels nostres patrons Sant Cosme i Sant Damià, que se’ls coneix com a «Sants Metges».

Estic molt agraïda que em proposessin fer el pregó d’aquesta Festa Major, Vandellòs ha format part inseparable de la meva vida i de la de tots els meus avantpassats. És el meu poble, és la meva gent i jo estic molt satisfeta de ser de Vandellòs i sempre vull que progressi i vagi endavant.

I per mirar el futur, mai hem d’oblidar el passat i els nostres orígens, com he intentat fer en el Museu Gil del carrer Amunt i, en els darrers 10 anys, amb diferents exposicions que reflecteixen records, costums i vivències de Vandellòs i dels seus habitants.

Moltes gràcies als organitzadors i a tots els que fareu possible, respectant les limitacions sanitàries, que a Vandellòs puguem tenir una bona festa major, en uns dies en els que els actes programats ens han de permetre compartir bons moments i sentir-nos més propers en una festa que és de tothom.

Un desitjo molt bon Festa Major!!

Margarita Domènech Margalef

Pregonera de la Festa Major de Vandellòs.

Pubilla i Damisel·les d'honor

Laura Sabaté Merlos

Pubilla Festa Major Vandellòs 2021

Laura Solé Domènech

Damisel·la Festa Major Vandellòs 2021

Eulàlia Gil
Espelta

Damisel·la Festa Major Vandellòs 2021

Programa de Festes

Dijous 23 de setembre

18 :30 REPIC DE CAMPANES

anunciant l’inici de la Festa Major

ESGLÉSIA SANT ANDREU APÒSTOL

18 :45 RECEPCIÓ DEL PREGONER

de les festes i de les entitats organitzadores de la Festa Major

SALA POLIVALENT DEL PAVELLÓ POLIESPORTIU

19:00 PREGÓ DE FESTES

a càrrec de: Margarita Domènech Margalef Amenitzat per la Banda Municipal de música ‘Clau de Vent’

A continuació,

PRESENTACIÓ DE LA PUBILLA:

Laura Sabaté Merlos

i DE LES DAMISEL·LES D’HONOR:

Laura Solé Domènech i Eulàlia Gil Espelta

PAVELLÓ POLIESPORTIU

22:00 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «UN TOMB PER LA HISTÒRIA»

del Centre d’Estudis de la Vall amb la participació de les actrius catalanes Maria Molins, Laura Conejero i Montse Miralles A continuació,

ESPECTACLE «L’HOME ORQUESTRA»

a càrrec d’en «Peyu»

PLAÇA DRS. GIL VERNET

Divendres 24 de setembre

9:00  DESPERTAKABALINS

Carrers del Poble

11 :00 ESPECTACLE INFANTIL

‘The Tower’

PLAÇA DRS. GIL VERNET

12:00  MISSA

celebrada en honor als Patrons Sant Cosme i Sant Damià

ESGLÉSIA SANT ANDREU APÒSTOL

13 :00 CONCERT DE COBLA

amb la ‘Cossetània’ PLAÇA DRS. GIL VERNET

18:30 CONCERT JOVE

de la cantautora ‘Carla Collado’

PLAÇA DRS. GIL VERNET

20:00 CONCERT DE TARDA

amb l’orquestra ‘Selvatana

PAVELLÓ POLIESPORTIU

22:45 CONCERT DE NIT

amb l’orquestra «Selvatana»

PAVELLÓ POLIESPORTIU

Dissabte 25 de setembre

11:30 ESPECTACLE INFANTIL

«Les vacances de Madame Roulotte»

PLAÇA DRS. GIL VERNET

12:30 ESPECTACLE FAMILIAR DE CIRC

«Trenzadas»

PLAÇA DRS. GIL VERNET

17:00 IV GIMCANA ESPORTIVA

ADF «Asclats de Festa»

CAMP DE FUTBOL

19:30 CORREFOC INFANTIL I ACTUACIÓ DE LES BÈSTIES DE FOC

Colles de Vandellòs i de L’Hospitalet de L’Infant. Lo Boc i el Cavallet de mar

CAMP DE FUTBOL

22:30 NIT JOVE

Amb l’actuació del grup «Band-idos»

PLAÇA DRS. GIL VERNET

Una vegada finalitzat l’espectacle infantil es durà a terme el sorteig d’una tablet a càrrec de l’AMPA Vall de Llorers, així com el sorteig de l’Associació de Comerços de L’Hospitalet de L’Infant i la Vall de Llors de 3 vals de compra (un de 100€ i dos de 50€ cada un) per agrair la compra de proximitat dels veïns i veïnes del poble. Per participar-hi, caldrà fer una compra d’almenys 10€ a qualsevol establiment adherit a l’associació». Més informació

Diumenge 26 de setembre

9:00 TIRADA AL PLAT LOCAL-SOCIAL

CAMP TIR DE LA MURTA

10:00 MISSA MAJOR

ESGLÈSIA SANT ANDREU APÒSTOL

11:30 MOSTRA ESTÀTICA

de balls de gegants i capgrossos

CAMP DE FUTBOL

12:00 HOMENATGE

a l’avi i l’àvia més grans de poble

DOMICILI DELS AVIS

17:00 ESPECTACLE FAMILIAR

«Viatge al món dels contes»

PLAÇA DRS. GIL VERNET

18:30 TROFEU FUTSAL SÈNIOR FESTA MAJOR 2021

CFS Vandellòs – CFS Riudecanyes

PAVELLÓ POLIESPORTIU

20:00 ACTUACIÓ MUSICAL

a càrrec de «lo Pau de Ponts»

PLAÇA DRS. GIL VERNET

Tot seguit…

GRAN CASTELL DE FOCS

CAMP DE FUTBOL

L’organització es reserva el dret de modificar els actes previstos degut a condicions epidemilògiques i/o meteorològiques.

Tots els actes programats són gratuïts.